TOTUL ESTE IUBIRE!


Din ce in ce mai multa lume vorbeste astazi despre iubire. Sa traiesti in dragoste, sa fii iubitor, Dumnezeu (Creatorul) este iubire si asa mai departe. Dar ce inseamna toate aceste vorbe si de ce ar trebui sa aplicam in viata noastra de zi cu zi sfaturile si invataturile filozofiilor si spiritualitatilor? Cu siguranta nu de frica vreunei “razbunari ceresti”, a vesnicei condamnari la chinurile Iadului, cum o propovaduieste distorsiunea denumita religie Crestina. Care este explicatia lor stiintifica si mai ales ce avem de castigat traind si impartasind iubirea?

Indata ce am inteles ca tot ceea ce exista este asemanator unui ocean de energie inteligenta (ce in trecut a fost denumita, Dumnezeu), care vibreaza continuu (si este constienta de Ea insasi) in milioane si milioane de combinatii, forme si frecvente, in scopul de a crea asa zisa materie si realitatile fizice, necesare experimentarii vietii (care sunt virtuale nici decum reale), ne punem intrebarea fireasca cum putem sa ne apropiem mai mult de aceasta Sursa? Cum putem sa ne crestem vibratia (constiinta de sine)?

Am citit in cartile “Conversatie cu Dumnezeu”, ale lui Neale Donald Walsch, ca exista doar doua forme de energie in Univers si anume: IUBIRE si FRICA. Iubirea este vibratia ce ne face sa atragem energie de la Creatorul Infinit, sa ne apropiem de El, sa simtim unitatea, in timp ce frica este energia care ne seaca de puteri, facandu-ne slabi si separati unii de altii si de Intreg. Aceasta separatie ne face sa devenim fiinte disperate, singure, slabe si pierdute in intuneric.

Deci daca intregul Univers este compus dintr-un camp unificat, sau o singura Sursa de energie constienta, atunci noi insine suntem parte din acest camp, iar constiinta noastra poate interactiona cu aceasta Sursa, pe mai multe nivele. Cand dam la o parte toate distorsiunile implementate in cultura noastra de catre credintele (dogmele) religioase si filozofice, ramanem doar cu un singur adevar si anume ca natura energiei lui Dumnnezeu este IUBIRE si LUMINA. Deoarece natura Sa este iubitoare (ni se spune ca are tendinta de a face pe oricine altcineva sa se simta la fel), inseamna ce se straduieste continuu sa reuneasca fiecare forma de viata constienta din Univers cu iubirea si lumina. De aceea Isus ne-a invatat sa ne iubim aproapele ca pe noi insine. Ni se spune de asemenea ca Dumnezeu evolueaza prin libera vointa si liberele decizii ale partilor sale, aparent separate. In realitate intregul Univers se modifica, atunci cand alegem sa ne reunim in Unul.

Ideea de baza ce conecteaza conceptele de Dumnezeu, iubire si fizica, este cea a vibratiilor mutuale, asa cum sugereaza cercetatorul John Keely. Acest principiu este usor de sesizat cand vibram un diapazon, in vecinatatea caruia se afla un al doilea. Vibratia se va transmite de la unul la celalalt, aparand fenomenul de rezonanta in frecventa. Similar oamenii se influenteaza unii pe altii prin alegerea lor de a trai in uniune si dragoste, sau in dezbinare si ura.

Deci putem sa spunem ca intregul Univers este o fiinta, o minte si ca atat eterul nonfizic cat si materia fizica sunt parti fundamentale ale acestei fiinte unice interconectate. Multe invataturi spirituale (indeosebi cele din est) ne spun ca Dumnezeu cauta Uniunea si reconectarea, asociind aceasta cu conceptul de vibratie. Ca sa folosim o analogie, data de dr. Walter Russell in “Secretul Luminii”, daca luam o bucata de sarma, o indoim la 90 de grade si apoi o rotim cu viteza mica, putem vedea usor sarma; la viteza mare insa, ea va arata ca un disc solid. Acesta este un model simplu ce ne permite sa intelegem modul cum materia solida poate fi vazuta ca fiind compusa din energie vibratoare, cu diverse frecvente. De asemenea acest model ne permite sa observam ca cu cat vibratiile sunt mai rapide (frecventa mai ridicata), cu atat compozitia materiei va deveni mai stabila. Deci unitatea este punctul de singularitate, unde toate vibratiile devin simultane si toate culorile devin LUMINA ALBA. Aici spatiul si timpul se unesc intr-un singur punct central, incetandu-si curgerea lor liniara. Cu cat ne apropiem de centru cu atat vibratiile devin mai rapide.

In general iubirea nu este inteleasa cu adevarat, adesea conceptul acesta se refera doar la control si sexualitate. In modelul eteric se poate spune insa ca iubirea este tendinta entitatilor (oameni sau particule) de a-si creste vibratia catre Unitatea armonica a Intregului.

Desigur o sa intrebati ce are de a face iubirea dintre oameni cu miscarea vibrationala? In sensul fizic sentimentul de iubire cauzeaza mai multa miscare in sistemul nervos si in corp (dilatarea pupilelor, accelerarea batailor inimii, modificarea conductivitatii pielii, cresterea transpiratiei, accelerarea respiratiei). Sentimentul de iubire aduce fiinta umana intr-o mai mare armonie cu Inteligenta Infinita, determinand o mai mare dorinta de a zambi, de a fi fericit si prietenos. In multe filozofii spirituale se spune ca iubirea creaza o miscare radianta catre alta persoana, iar cand aceasta incepe sa o simta, o transmite mai departe catre altii. Aceasta miscare radianta traverseaza prin umanitate in acelasi fel cum miscarea vibratorie se propaga printr-un mediu fluid. Fratii extraterestrii ne spun ca fiecare individ exercita o influenta in stabilirea vibratiei Pamantului, deci fiecare conteaza!

Aceasta miscare (de iubire) este prezenta ca un factor in fizica, manifestandu-se la nivel cuantic. Eterul ce formeaza toate obiectele din Univers trebuie sa fie in miscare, deoarece fara miscare nu ar exista nimic. Miscare inseamna viata si invers, viata inseamna miscare. Pentru ca Universul este un camp unificat, nu poate doar sa stea linistit, caci daca acest camp ar ramane static nu ar fi posibila construirea realitatilor virtuale fizice. Pentru ca ele sa functioneze, energia trebuie sa se miste. Miscarea fiind de fapt o vibratie, elementele acestui camp unificat pot fi vazute ca existand fundamental ca miscari vibrationale.

Daca nervii din creierul uman nu ar vibra energia, prin ei si in zonele invecinate, nu am fi capabili de a gandi, sau de a ne manevra trupul. Daca sangele nu ar vibra prin vene, ca urmare a contractiilor musculare, am muri! Daca electricitatea nu ar vibra prin circuite, computerul nu ar functiona. Daca energia atomilor nu s-ar misca, nu i-am putea percepe, iar ei nu s-ar putea asocia, pentru a alcatui compusii chimici. In concluzie este important sa vedem ca in orice gand, orice actiune, cat de mica, apare o forma de vibratie in energia eterica, care ne inconjoara si ne creaza. Daca interactiunile electrice din creier si trup ar avea loc intr-un spatiu gol, atunci nu ne-am astepta ca ele sa circule in afara trupului nostru. Dar stim ca nu existat asa zisul spatiu gol nicaieri in Univers. Toata energia este unificata, ca un camp de energie eterica inteligenta si orice miscare se propaga prin intermediul acestui camp, inclusiv miscarile constiintei.

Ganditi-va ca celulele din corpul nostru nu ar putea functiona ca un intreg (organismul), daca fiecare s-ar considera ca fiind separata si ar refuza sa interactioneze (vibreze) cu celeleate. Cum s-ar putea ca o parte din corp sa se razvrateasca impotriva celeilalte, daca aceasta ar duce la incetarea functionarii sale? De aceea s-a spus din vechime ca Dumnezeu are un plan si anume de a reinstaura iubirea si unificarea gandurilor si actiunilor.

Deci daca constiinta noastra creaza unde vibratorii in aceasta mare de energie eterica, cu cat vei deveni mai iubitor pentru tine si pentru altii, cu atat aceasta va duce la intarirea fuziunii cu energia creatiei. In final aceasta fuziune (uniune) este un punct in afara timpului si al spatiului, este CENTRUL.

Iubirea radiaza forta intaritoare si unificatoare, ce se indreapta spre punctul central, in timp ce ura, sau lipsa iubirii, este o energie ce dezintegreaza si slabeste, departandu-ne de centru, ducand la separatie.

Iata de ce notiunea de iubire trebuie privita si inteleasa, nu ca pe un concept filozofico-spiritual abstract, ci ca pe unul foarte clar, palpabil, de natura fizico- energetica. Odata inteles acest lucru ramane la libera alegere a fiecaruia dintre noi, daca vom vedea sau nu, iubirea si perfectiunea in orice situatie, persoana, sau eveniment, aparute in viata noastra. Dar sa retinem un lucru: ca orice alta energie opusa iubirii ne vatama mai intai pe noi si apoi pe ceilalti. De asemenea nu vom putea fi capabili de a iubi cu adevarat pe altii, daca mai intai nu ne vom iubi pe noi si nu vom fi egoisti in mentinerea nivelului si frecventei propriei noastre energii.

Teodor Rosca - Evolutia constiintei (http://evolutiaconstiintei.webs.com/)

Niciun comentariu: