Cum sa intri in legatura cu ghizii tai spirituali



Deja am inceput sa ne familiarizam cu aceasta notiune de ghizi spirituali, ca indrumatori ai nostri atat in viata de zi cu zi, cat si in dorinta noastra de a avea un nivel superior de intelegere a realitatilor spirituale si de a reusi sa intram in comuniune cu aceasta lume minunata a spiritului.

Pe langa ingerii pazitori, exista un numar infinit de ajutoare in Lumea Cealalta, cunoscute ca “ghizi spirituali”, care sunt la fel de diversi ca si oamenii din viata noastra si care servesc unor scopuri foarte diferite, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung.

Care este insa diferenta intre ingeri si ghizi spirituali?
Exista cateva diferente, care pornesc de la experienta lor in forma umana si pana la scopul lor in viata noastra, nivelul de implicare pe care il au si modul in care comunica cu noi.

  • In vreme ce ingerii nu au avut niciodata o experienta pamanteasca, majoritatea ghizilor spirituali au avut cel putin una, astfel ca inteleg foarte bine incercarile la care suntem supusi ca oameni. Ne sunt disponibili cand avem nevoie de ei, ca sa ne incurajeze si sa ne asiste si sa ne ajute in evolutia noastra sufleteasca si in folosirea creativitatii.
  • Spre deosebire de ingeri, care sunt desemnati special de Dumnezeu sa ne fie in preajma si sa ne ajute, de la inceputul si pana la sfarsitul vietilor noastre si sa ne influenteze in fiecare zi (indiferent ca suntem sau nu constienti de acest lucru), ghizii spirituali, desi disponibili, nu ne pot ajuta sau directiona, fara voia noastra.

Pentru a fi pregatiti de intalnirea cu ghizii nostri spirituali, Sonia Choquette ne recomanda in cartea sa “Intreaba-ti ghizii” sa facem cativa pasi pentru a putea intra mai usor in legatura cu energia, iubirea si indrumarea lor:
  • Intrebati-va cat sunteti de deschisi catre ghizi. E bine sa va adresati intrebarea : “Vreau intr-adevar indrumare, sau doar vreau ca cineva sa fie de acord cu mine?” E important sa nu cereti indrumare de la ghizi decat daca sunteti dornici sa le auziti raspunsurile, pentru ca daca le ignoram indrumarea prea des, nu vor mai comunica.

  • Invatati sa linistiti mintea si ascultati in interior. Indrumarea spirituala este atat de subtila, incat e foarte simplu pentru mintea voastra sa o ignore si sa o dea la o parte ca pe un nonsens. Putem sa ne linistim mintea si sa intram in interiorul nostru ascultand muzica, concentrandu-ne pe respiratie si meditand.

    Meditatia poate fi facuta si in timpul mersului, gatitului, lucrului etc. Pur si simplu e bine sa incetati sa va mai faceti probleme legate de viitor si de trecut si sa ne concentram asupra respiratiei, in timp ce ne bucuram de lumea din jurul nostru, concentrandu-ne strict asupra lucrului pe care il facem in acel moment.

  • Faceti miscare! Miscarea corpului va poate ajuta sa deveniti mai receptivi pe plan spiritual. Noi, oamenii suntem meniti sa ne miscam si, cu cat o facem mai mult, cu atat spiritul naturii Pamantului ne ajuta sa ne ridicam vibratia. Cu cat facem mai multe exercitii, cu atat bem mai multa apa, oferindu-i spiritului apei mai multe ocazii sa ne curete emotiile.

  • Incetati sa mai faceti pe victima. Va puteti spune ca sunteti o victima a circumstanelor si ca nu aveti nicio putere asupra vietii voastre sau puteti invita spiritul celui de-al saselea simt in viata voastra si, prin intermediul indrumarilor acestuia, sa va ocupati de circumstante. Sunteti o fiinta valoroasa si pretioasa si e normal sa primiti tot ce aveti nevoie, inclusiv sprijin in orice moment al vietii voastre.

  • Iertati si nu mai judecati. Eliberati-va de obiceiul de a judeca si afirmati zilnic aceasta intentie. Spuneti :

    ”Ma iert pentru ca judec si pentru ca ma simt ofensat. Ma eliberez de toate prejudecatile si resentimentele, ca si de toate perceptiile negative. Odata cu respiratia, imi impartasesc spiritul cu toti si ma intorc la pace si echilibru. Asa sa fie.”

Incepeti fiecare sarcina cu o rugaciune scurta pentru ajutor si sprijin. De exemplu, cand faceti dus dimineata, cereti indrumare pentru toata ziua care va asteapta. Luati legatura cu ghizii, pe parcursul zilei. De exemplu, cand lucrati la un proiect, cereti indrumare pentru a-l realiza in mod rapid, usor si creativ. Pe parcursul zilei, nu uitati sa va faceti timp sa ascultati atent si sa meditati.


Contactul cu ghizii spirituali se petrece la un nivel intim, profund. Arta si priceperea de a avea o perceptie corecta a ghizilor provine din abilitatea voastra de a va acorda intr-un mod placut si de a asculta si accepta aceste subtilitati, ca fiind comunicari importante. Majoritatea ghizilor spirituali se conecteaza cu noi de asa maniera incat, cel putin in primele stadii de contact, se simte ca si cum ati auzi o voce interioara-si totusi, diferenta sta intre ce se afla intre vocea voastra si cea a ghidului vostru.

Cand primiti un mesaj in inima voastra, intrebarea esentiala pe care trebuie sa v-o puneti este: “ Este un lucru pe care mi-l spun in general, sau e ceva la care nu m-am mai gandit pana acum?”

Mai multe detalii despre cum puteti intra in legatura cu ghizii vostri gasiti in cartea “Intreaba-ti ghizii”, aparuta la Editura for You, dar si in cursurile de Theta Healing, unde se predau metode speciale de a primi mesaje de la ingerii pazitori si ghizii spirituali.

Sursa: aimee.ro

Niciun comentariu: