Reicarnarea si legatura ei cu tine


Cercetand pentru a deslusi scopul si intelesul vietii, oamenii au ajuns la concluzia ca Adevarul se afla in ei insisi.

Au devenit constienti de acea esenta speciala pe care o detineau si pe care au numit-o suflet. Au invatat, pe baza lor, ca sufletul lor era nemuritor si ca propria lor constiența se dezvolta de-a lungul timpurilor. Doar modul de percepere a acestei cunoasteri este diferit; Adevarul ramane acelasi.

Ei au devenit constienti ca moartea nu reprezenta un sfarsit; ea era urmata de un nou inceput, care crea ciclul vietii. Au descoperit un model ritmic ce se relua mereu si mereu, sufletul lor renascandu-se de fiecare data la un alt nivel de constiența. si-au dat seama ca ceea ce faceau intr-una din vieti, se reflecta intr-o alta viata.


Reincarnarea reprezinta credinta in viata de dupa moarte. Sufletul tau se naste din nou intr-un alt corp fizic in scopul maririi gradului de cunoastere si pentru a intelege si a rezolva sentimente si fapte negative pe care le-ai manifestat in vietile tale anterioare. Prin reincarnari repetate ajungi sa inveti lectiile karmice si sa te bucuri de rasplata lectiilor deja invatate. Pe masura ce acumulezi cunostinte si-ti perfectionezi sufletul, atingi o uniune din ce in ce mai stransa cu eul tau superior, cu Sinele-Dumnezeu.

Pe drumul ce il strabati din viata in viata, esti pus in fața consecintelor unor experiente pe care le-ai trait anterior, fie pozitive, fie negative.

Suma acestora este cunoscuta sub denumirea de karma sau legea cauzei si efectului.

Cauza si efectul inseamna de fapt modul in care iti construiesti propria realitate. ti-o construiesti prin ceea ce faci in fiecare moment al vietii tale. Prin gandurile, sentimentele si faptele tale, tu esti cel ce determini aparitia si desfasurarea evenimentelor. Cand traiesti efectul karmei, de fapt suferi efectul tuturor gandurilor, sentimentelor si actiunilor pe care le-ai provocat si le-ai incercat in vietile tale trecute.

In acest proces de evolutie a sufletului tau, devii constient de toate cauzele produse de tine. iti oferi tie insuti ocazia sa-ti traiesti karma si ai libertatea de-a alege cum vrei sa procedezi cu ea. Tu esti cel care alege, fie sa schimbi si sa indrepti ceea ce ai facut inainte, daca este nevoie sa fie corectat, fie sa-ti continui si sa-ti accentuezi karma pe care o vei avea de rezolvat in viata urmatoare.

Cu aceeasi ocazie iti oferi posibilitatea sa te bucuri si sa profiti de ceea ce ai invatat deja si totodata libertatea de a-ti aprofunda cunoasterea. in cautarea ta pe drumul iluminarii spirituale, devii constient ca tu esti cu adevarat cel ce isi construieste propria sa realitate.

In cadrul acestei credinte despre reincarnare se afla o intreaga lume de cunoastere si de autocunoastere.

Cunoasterea a ceea ce ai trait inainte si intelegerea aparentelor nedreptati si inegalitati ale vietii, aduce inteles si scop vietii prezente.

Prin acceptarea responsabilitatii consecintelor atitudinilor si faptelor tale trecute, iti maresti forta de a face schimbari pozitive in viata ta actuala, ceea ce iti da posibilitatea sa-ti inveti lectiile si sa-ti echilibrezi karma.

Cunoasterea faptului ca ai forta sa controlezi ceea ce se intampla in viata ta prezenta si de a te bucura de multele placeri si provocari ale existentei fizice, iti da constiența si siguranta ca tu esti stapanul destinului tau.

Prin intelegerea tuturor experientelor tale, dobandesti cunoasterea si iluminarea care te face sa fii constient de adevarata ta natura spirituala.

Prin descoperirea a ceea ce ai fost inainte si in ce fel experientele trecute determina ceea ce esti in prezent, capeti posibilitatea unor imense castiguri in ceea ce priveste intelegerea experientelor tale de acum. Deosebita importanta a reamintirilor vietilor anterioare consta tocmai in aplicarea cunostintelor si concluziilor obtinute din vietile tale anterioare, la evenimente, situatii si relatii din viata prezenta.

Procesul de reamintire a vietilor tale anterioare

Un filozof spunea odata:

"invatarea reprezinta reamintirea a ceea ce ai invatat odinioara."

Subconstientul tau are o memorie perfecta si este depozitul tuturor gandurilor, sentimentelor, experientelor si cunostintelor acumulate. Toate evenimentele si sentimentele traite si de care ai fost constient pe durata unei vieti sunt inregistrate in mintea ta. Reamintirea vietilor tale trecute este un proces natural care implica trei conditii:

* dorința de a cunoaste,

* increderea ca esti pregatit, dornic si in stare sa cunosti si

* credinta ca ceea ce vei cunoaste iti va trezi amintirile prezente si-ti va permite sa-ti amintesti vietile anterioare.

Toate amintirile pe care le chemi in minte apar din motive foarte importante, pentru a te ajuta in viata ta prezenta. Ele ies la suprafata pentru a-ti oferi discernamantul si raspunsurile necesare intelegerii a ceea ce simti in cadrul relatiilor in care esti implicat si cu ajutorul lor, iti poti explica situatii si evenimente din viata ta actuala. Te ajuta sa devii constient de modul in care faptele si experientele tale prezente sunt legate si determinate de evenimentele petrecute in vietile anterioare si iti aduc o intelegere clara a influentei lor asupra vieții tale prezente. Ele iti apar pentru a te ajuta sa inveti lectiile vietii, sa-ti echilibrezi karma si pentru a te sprijini in evolutia ta spirituala.

Gloria Chadwick - Descoperirea vietilor trecute

Niciun comentariu: