Si Adevarul vă va elibera!


"In clipa cind oamenii se elibereaza de credinta
ca sunt biete fiinte umane, supuse legilor omenesti ale vietii si mortii,
si limitarilor impuse de fiintele umane,
in clipa aceea vor vedea ca sunt eliberati de toate limitarile omenesti si ca pot deveni, daca vor, Fii ai lui Dumnezeu.

In clipa cand ei realizeaza ca sunt divini, sunt liberati de orice limitare si sunt patrunsi de puterea divinitatii; si se stie ca aceasta divinitate este locul in care fiinta vine in cel mai direct contact cu Dumnezeu.Omul incepe sa vada si sa stie ca aceasta divinitate nu este ceva care sa fie injectat fiecaruia din afara.El incepe sa stie ca ea este chiar viata fiecarui om.

Pacatele, bolile sau dizarmoniile voastre nu apartin lui Dumnezeu sau sinelui vostru adevarat, asa cum ciupercile parazite nu sunt parti ale plantelor de care se ataseaza. Sunt false excrescente care s-au adunat in corpul vostru ca rezultat al gindirii gresite. Ideea de boala si boala nu sunt decit cauza si efectul. Sterge, iarta cauza, si efectul dispare. Inlatura falsa credinta, si atunci boala se topeste.
Curind veti descoperi ca, fixindu-va cu fermitate gindurile si atentia asupra lui Dumnezeu si perfectiunii Sale Divine, puteti ridica vibratiile corpului vostru astfel incit ele se vor imbina atit de armonios cu cele ale perfectiunii divine, incit esti absolut una cu perfectiunea divina, si astfel cu Dumnezeu. Atunci esti capabil sa influentezi intr-atit vibratiile corpurilor celorlalti cu care vii in contact, incit ei pot vedea perfectiunea vazuta de tine. Astfel poti indeplini misiunea divina, si partea ta este indeplinita. Sau poti vedea imperfectiunea si astfel poti cobori vibratiile pina cind rezulta imperfectiunea, dar daca faci asta, nu poti scapa de a culege roadele semintei pe care ai semanat-o.

Dumnezeu lucreaza prin toti spre a-si duce la indeplinire planul Sau perfect, si gindurile perfecte, de iubire, care izvorasc continuu din inimile tuturor sunt chiar mesajul lui Dumnezeu pentru copiii Sai. Aceste ginduri sunt cele care mentin vibratiile corpurilor noastre in contact direct cu vibratiile divine si perfecte; si aceasta saminta este Cuvintul lui Dumnezeu care isi gaseste salas in orice inima receptiva, fie ca omul este constient de natura sa divina, fie ca nu. Ne apropiem si mai mult de mostenirea noastra divina atunci cind ne putem pastra gindurile atit de complet asupra perfectiunii divine, a noastra si a tuturor, asa cum este in Mintea lui Dumnezeu, incit vibratiile corpului nostru sunt in strinsa armonie cu vibratiile divine izvorite din Mintea lui Dumnezeu. Dar, pentru a obtine abundenta recolta a intelegerii spirituale, gindurile noastre trebuie sa se mentina si sa vibreze continuu unite cu gindurile perfecte, armonioase din Mintea Divina, sau Mintea lui Dumnezeu, pentru om, fiul Sau preaiubit.
Curind descoperim ca avem puterea de a ne inrobi sau de a ne elibera, ca si de a ierta orice pacat al intregii familii omenesti prin atitudinea noastra din gindire, cuvint sau fapta si, prin vibratiile astfel eliberate, pentru intreaga lume.

Odata ce am ales sa ne modelam gindurile dupa anumite directii, curind descoperim ca suntem sustinuti de insasi Omnipotenta, si aflam, pe masura ce avansam in disciplina care ne confera maiestria, ca este un glorios privilegiu sa avem aceasta putere de a ne elibera pe noi si pe semenii nostri de limitari, prin procesul gindirii divine.
Realizarea faptului ca Dumnezeu este unica Minte, si ca aceasta minte este pura si sfinta, va face mult pentru ca omul sa se pastreze ferm in slujirea Adevarului ca Mintea lui Christ se manifesta perfect in tine si te stabileste in acesti armoniosi curenti de gindire constructiva. Devii constient de faptul ca te afli permanent in eternul curent al gindurilor iubitoare pe care Dumnezeu le revarsa asupra copiilor Sai.

Acesti fii ai lui Dumnezeu nu sunt personaje de mit, ci vietile si lucrarile lor au patruns limpede in vietile si inimile tuturor oamenilor, de-a lungul tuturor epocilor istorice. S-au tesut multe legende si mituri despre vietile lor.

Adevarata verificare, pentru acela care este interesat de viata si caracterul lor, este prin a accepta si aplica invataturile lor in viata lui de zi cu zi. Proba adevarului lor consta in faptul ca idealurile exprimate de acesti mari oameni sunt acelea cunoscute ca idealurile care conduc toti oamenii cu adevarat mari. Daca am incerca sa respingem vietile acestor mari oameni, am putea la fel de bine sa ne intrebam de ce exista marile religii. Este foarte clar ca ei sunt fundamentul si semnul unui irezistibil impuls sau instinct care a prevazut marea profunzime si adevarata baza a progresului omenirii; si ei depasesc si eclipseaza orice alta posibila incercare de a elibera familia umana din limitare si ingradire."

Extras: Viata si invataturile maestrilor din Extremul Orient - B.T.Spalding

Sursa: den-aide.blogspot.com

Niciun comentariu: